voltooid verleden tijd

  de Weespse wesp deed nog zo haar best maar in deze tijd van ’t jaar is al het werk reeds klaar ze werd dus uit ’t nest gezet en heeft ’t in haar eentje niet gered ik heb haar voor ’t laatst gezien in Muiden, Verloren Wereld 19        

brainwave

    een draadje hier een draadje daar een spin kleeft alles aan elkaar wanneer het web dan daar zo hangt is het wachten op wat het vangt muggen, vliegen de spin spint … daarna de zon en de wind maar een vlaag wappert alles scheef en het web baart stil een brainwave    …

daarheen en weer terug

  Vijf weken weg, naar Noord-Zweden en terug. “Even” op visite … Het leverde vele mooie momenten, afwisselend weer en hele leuke waarnemingen waaronder kommavlinder, koninginnenpage, zeearend, zwarte adder, auerhoen, hazelhoen, reuzenstern en veel, heel veel kraanvogels! Gaandeweg ontwikkelde zich fotografisch een aantal thema’s; fluisterende vleugels (vlinders), sprookjesbos, natuurkunst en wonderlijk water. Op Facebook heb…

uit de krochten

    uit de krochten van het moeras kronkelen gedrochten omhoog bizarre armen, verwrongen klauw rode tentakels met zonnig dauw gulzig naar wat juist overvloog maar nog net buiten bereik was            

oeps

    mijn hele leven: struikel- en valpartijen zwikken en uitglijden botsen en stoten tegelijk in 7 sloten er is altijd wel wat stuk na zo’n ongelukkig ongeluk en niet alleen mijn lijf en leden hebben heel wat af geleden het allerlaatste drama betreft mijn trouwe lens en camera door een onfortuinlijke slip oeps ……

kwelgeest

    wel een titel maar geen tekst dat kwelt mij nog het meest ik ben dus echt niet meer relaxt haal me van alles voor de geest heeft mijn aard mij dan toch behekst gebeurt nu wat ik lang al heb gevreesd maak ik mijzelf gek, gekker, gekst met mijn obsessieve kwelgeest    

gedachtenkronkel

met de camera aan de wilgen en de voeten in de klei het licht niet meer gemeten de sluitertijd voorbij mijn hoofd in harde lockdown is toch grenzeloos vrij terug naar de tekentafel maak ik zelf een stap opzij en met aanzienlijke verbazing kijk ik naar de toenemende waanzin in onze onbegrijpelijke maatschappij    …

grafisch ritme

        ik raakte volledig in de ban van steeds meer sneeuw en minder pan het grafische ritme van wit met vage vegen is mij uiteindelijk naar het hoofd gestegen          

naakte huid

    ik heb niets te verbergen riep je luid ik toon mij naakt mijn naakte huid je mag ze zien mijn pukkels, groeven, vlekken ik schaam me niet en zal me nooit bedekken ik ben zoals je mij nu ziet daar kom ik rond voor uit maar als je daar niet tegen kan dan…

zwammen verzameld

Nog nooit heb ik zoveel zwammen gefotografeerd èn bezongen in gedichten als dit jaar! Twee maanden lang ben ik mij te buiten gegaan. Hieronder de verzamelde werken.             waar is Spillebeen? Spillebeen, Spillebeen Waar zit je nou? Waar ben je heen? Het is een chaos in het bos Zoveel stoeltjes…

dauw juwelen

De zomer eindigde dit jaar met heerlijk zonnig, bijna windstil weer. De ideale omstandigheden voor het fotograferen van spinnenwebben met dauw want een beetje wind laat al snel een web flink bewegen en een zonnetje geeft net die schittering die ik zo graag zie. Met name de laatste zomerse uurtjes op de ochtend van 22…

Birds Muiden

Eind augustus; het gebeurt niet vaak dat ik ’s avonds de hond uit laat maar mijn lief is ziek geweest en nog niet volledig hersteld. Als ik half in gedachten verzonken net het bruggetje van de vestinggracht ben gepasseerd, krijg ik een hartverzakking van een groep mussen die keihard op mij afvliegt. Ze vliegen mij…

de regen overleven

  “Regen is goed voor de natuur”, zeggen ze … Maar wat als je slechts één tot twee centimeter groot bent en je leeft op het water? Met die gedachten stond ik langs de waterkant in de stromende regen. Hoe beleven, en overleven, schaatsenrijders een heftige regenbui?   een druppel is slechts een druppel een…

roeien met de riemen die je hebt

(letterlijk en figuurlijk)   Al maanden ontbreekt het mij aan zin en inspiratie; het is een beetje aanmodderen. Mijn camera heb ik daardoor al lange tijd nauwelijks aangeraakt en er is geen gedicht dat zich aandient. Op vakantie in Lotharingen waren het de uitbundige vlinders, o.a. koningspage, keizermantel, dambordje, boswitje, die mij in eerste instantie…

anders

Neurodiversity Pride Day   ben ik vreemd doordat ik dingen anders zie ben ik gestoord omdat ik soms het verkeerde doe of zeg of ben ik simpel anders dat ik oprecht ben maakt niet echt veel uit voor hoe jij over mij denkt je zegt het niet met zoveel woorden maar ik voel me vaak…

in de marge

Overprikkeling “bestrijden” met nog meer prikkels is natuurlijk niet zo handig. Toch is dat wat ik eigenlijk deed. Daar waar lichaam en geest feitelijk schreeuwden om een rustige agenda, leek het mij in een opwelling een goed idee om aan een mentorgroep deel te nemen. Ik hoopte onder andere op inspiratie en meer inzicht en…

ik zie ze vliegen

ik zie ze vliegen, alle dagen van links naar rechts en op en neer de broze vleugels die hen dragen glinsteren nog een laatste keer het is weer herfst, de regenvlagen zorgen spoedig voor hondenweer dat is echt niet te verdragen voor een schepsel zo fijn en teer dus vaarwel, tot volgend jaar maar weer…