Ondersteboven is een ode aan de gewone natuur om de hoek. Het is een uniek boek waarin de foto’s en gedichten in samenspel zijn weergegeven.

Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Vlinders, vogels, libellen, bloemen, spinnen, paddenstoelen, afgevallen bladeren, de jaargetijden; het komt allemaal voorbij. Soms licht, dan weer donker, soms close-up dan weer in zijn omgeving, soms registrerend dan weer abstract. Niet alleen de foto’s zijn zeer divers, ook de stijl van de gedichten is dat. Soms doen ze denken aan Annie M.G. Schmidt of Kees Stip, dan weer lijkt het op de Vijftigers of lijkt het negentiende-eeuws.

 

 

Exclusieve vormgeving
Het boek is ruim opgezet en licht. Er is in de vormgeving veel aandacht besteed aan het tot uitdrukking brengen van de eenheid van beeld en tekst.

Er is gekozen voor een matte, ongestreken, papiersoort. Daardoor lijken sommige foto’s op een pentekening en andere op een aquarel. Door de structuur voelt het papier heel fijn aan. Dit draagt bij aan een totaal beleving met alle zintuigen. Helemaal als u ook de moeite neemt om naar de animatie te kijken (én te luisteren) van het gedicht “overgankelijk”. Deze animatie is een verrijking van het boek! De foto’s en tekst van deze animatie zijn van Ronald. De regie, muziek en zang zijn door zijn zoon Tim Hofmeester.

Met respect voor natuur en milieu
Het boek en de boekenlegger hebben het Ecoprinted® keurmerk. Ze zijn duurzaam geproduceerd; 100% CO2 neutraal; IPA-vrij gedrukt met bio-inkt op plantaardige basis; m.b.v. chemieloze CTP drukplaten, groene stroom en elektrisch getransporteerd. Het boek is gedrukt op 150grams FSC® gecertificeerd Munken Polar Rough, de boekenlegger op 300grams.

 

Voorbeelden
In het album ondersteboven vindt u 15 pagina’s met foto’s en gedichten uit het boek. De sfeer van de albums komt in grote mate overeen met die van het boek.

 

Enkele reacties 
“… ik zie natuurlijk heel veel drukwerk voorbij komen maar dit is toch wel heel bijzonder …” (Jack Koningen, bedrijfsleider bij Ecodrukkers)

“Het is een heel fraai kunstboek geworden. Iets om nog vaak in te kijken en van te genieten.” (Theo Bakker)

“Inspirerend boek, fotografisch en levensbeschouwelijk” (Rob Blanken)

“Ik heb een aardige verzameling fotoboeken, maar dit is wel een hele bijzondere. De combinatie van prachtige fotografie met bijpassende gedichten toont een enorme creativiteit op beide vlakken. Aanrader dus!” (Bert Faber)

“… Een boek wat je steeds weer kan pakken en wat nooit gaat vervelen als je het mij vraagt. Ik ben er ‘ondersteboven’ van. De persoonlijke gedichten die passen bij de beelden zijn ontroerend. Het boek ademt schoonheid, vervreemding en verstilling uit maar vooral het ‘gevoelige en persoonlijke’ raakt me. …” (Andrea Gulickx).

“OИDERSTEBOVEN is geen gewoon fotoboek en het is geen gewone dichtbundel. Dit bijzondere nieuwe boek van Ronald Hofmeester laat zich niet in een hokje stoppen. Het ene moment diepzinnig, dan weer lichtvoetig, maar steeds is het de combinatie van bijzondere beelden met de teksten van Ronald die er voor zorgen dat je doorbladert en vooral geniet van wat je verder leest en ziet.” (Jaap Schelvis, natuurfotografie.nl)

“… een inspirerend bladerboek waarin tekst en beeld je laten wegdromen” (Roots Magazine, februari 2017)

 

Productinformatie
120 pagina’s
formaat: 250 bij 207 bij 19mm (binnenwerk: 245 bij 200mm)
gewicht: 655gram
boekenlegger: 180 bij 40mm met de titels van de gedichten en een QR-code als indirecte link naar het klankbeeld/de animatie

1e druk in een oplage van 500 exemplaren
oktober 2016
gebonden, hard cover
naRture|uitgeverij (in eigen beheer)
ISBN: 9 789082 557404

 

Kosten: € 26,50 (exclusief verzendkosten in Nederland).
Verzendkosten boek in Nederland €6,50 en Europa €11,50

In combinatie met Ronald’s tweede boek “beeldspraak” kost “ondersteboven” slechts €15,50!
Verzendkosten voor 2 boeken: NL €8,50, Europa: €11,50

Bestellen
U kunt het boek bestellen door het totaalbedrag over te maken naar NL47 RABO 0128 4467 06, t.n.v. R. Hofmeester, o.v.v. “ondersteboven”. BIC: RABONL2U. Uw adresgegevens ontvangt hij graag via het contactformulier of per mail: info@ronaldhofmeester.nl  Het is ook mogelijk om bij het boek ansichtkaarten te bestellen. Mocht u daarvoor interesse hebben, neemt u dan met Ronald contact op in verband met de verzendkosten.

Wilt u alstublieft vermelden of u een factuur wenst? Uw emailgegevens worden uitsluitend gebruikt voor de verzending en niet opgeslagen in een bestand.
Verzending vindt plaats met postnl en de CO2 uitstoot van het transport wordt gecompenseerd.

U kunt het boek, na het maken van een afspraak, ook ophalen in Muiden.

 

KvK 64098885