In april kwam de lente maar langzaam opgang. Er was al wel veel groen, veel planten liepen voor qua bloei maar qua temperatuur hield het in mijn omgeving niet over! En dat was te zien aan de aantallen en soorten vlinders en libellen. Ik had 0 waarnemingen van libellen die maand! Maar qua fotograferen van planten mocht ik niet klagen. Ook wat het licht betrof, kwam ik wel aan mijn trekken. Naast een flink aantal grijze dagen waren er toch ook flink wat dagen met zon waardoor ik mij kon uitleven met licht-schaduw spel. In de uitgelicht van deze maand deel ik een aantal van mijn favoriete beelden …
 
 

 

    spelen met licht

    als licht en schaduw ’s ochtends
    spelen tussen de bomen
    en ontdekken dat waar de één is
    de ander dan niet kan komen

    het licht steeds weer
    jaagt op de schaduw
    die iedere keer
    vlucht buiten haar bereik

    dan lijkt het spel oneindig
    en voel ik mij de koning te rijk

 
 

 
 

 

    standpunt

    met een andere invalshoek
    ziet alles er anders uit

    bekijk het dus eens
    van verschillende kanten
    voordat je iets besluit